← Home ← Back to /int/

Thread 213775206

314 posts 132 images /int/
Anonymous Poland No.213775206
/polska/
edycja amerykańskiej propagandy
Anonymous Poland No.213775269
Polityka to szerokie pojęcie, które można opisać na kilku poziomach — od bardzo praktycznego po filozoficzny.

W skrócie: polityka to proces podejmowania decyzji dotyczących organizacji życia zbiorowego, zwykle w ramach państwa, regionu czy wspólnoty.

---

1. Znaczenie podstawowe

Polityka to:

działania i decyzje władz dotyczące kierunku rozwoju społeczeństwa,

sposoby zarządzania zasobami (np. budżetem, infrastrukturą),

ustalanie praw i norm, które regulują życie obywateli.
---

2. Polityka w praktyce

W praktyce oznacza:

instytucje – parlament, rząd, samorząd,

procesy – wybory, negocjacje, stanowienie prawa,

uczestników – partie polityczne, polityków, obywateli.
---

3. Polityka w szerszym sensie

Może odnosić się do każdej grupy (nawet firmy czy rodziny), gdy ustala się zasady i rozdziela obowiązki.

W tym sensie polityka to „sztuka rządzenia” albo „sztuka zdobywania i utrzymywania władzy” (tak ujmowali ją starożytni, np. Arystoteles i Machiavelli).
---

4. Dlaczego jest ważna

Polityka wpływa na:

nasze prawa i wolności,

poziom życia,

kierunek rozwoju państwa i społeczeństwa.
---

Jeżeli chcesz, mogę Ci też wyjaśnić różnicę między polityką a ideologią, bo to często się myli. Chcesz, żebym od tego zaczął?
Anonymous Poland No.213775310
Świetnie — to rozróżnienie jest kluczowe, bo „polityka” i „ideologia” są powiązane, ale to nie to samo.

---

1. Polityka

To praktyka działania – realne decyzje, procedury, ustawy, kompromisy.

Może być pragmatyczna (skupiona na tym, co możliwe do osiągnięcia tu i teraz), a niekoniecznie zgodna w 100% z jakąś teorią.

Przykład: rząd wprowadza nowy podatek od cukru, aby poprawić zdrowie społeczeństwa i zwiększyć wpływy do budżetu.
---

2. Ideologia

To system przekonań i wartości, który mówi, jaki powinien być świat i jak go urządzić.

Jest bardziej teoretyczna – wyznacza cele i ideały, np. wolny rynek, równość społeczna, ochrona środowiska.

Przykład: liberalizm, konserwatyzm, socjalizm, anarchizm.
---

3. Relacja między nimi

Ideologia jest jak mapa lub kompas – pokazuje kierunek.

Polityka to podróż – realne decyzje i kroki na drodze do (lub czasem wbrew) temu kierunkowi.

Polityk może działać według jednej ideologii, mieszać różne, albo całkowicie kierować się pragmatyzmem, jeśli wymaga tego sytuacja.
---

Jeśli chcesz, mogę Ci też przygotować krótki schemat, jak z idei rodzi się program polityczny, a potem konkretne działania. To pokazuje, jak teoria staje się praktyką. Chcesz, żebym to narysował?
Anonymous Poland No.213775351
Oto prosty schemat pokazujący, jak ideologia przeradza się w realną politykę:

[IDEA / IDEOLOGIA] [PROGRAM POLITYCZNY] [DZIAŁANIA / POLITYKA W PRAKTYCE]

Wartości, wizja Cele i obietnice Ustawy, reformy,
(np. równość, zapisane w programach negocjacje, podatki,
wolny rynek, partii, strategiach budżet, umowy
ochrona środowiska) wyborczych międzynarodowe

Przykład:

1. Ideologia – Zielona polityka / ekologia: „Chcemy chronić klimat i ograniczać emisje CO2”.

2. Program polityczny – „Do 2035 r. wszystkie autobusy w miastach będą elektryczne”.

3. Polityka w praktyce – Rząd uchwala ustawę o dotacjach dla gmin na zakup autobusów elektrycznych i budowę stacji ładowania.
---

Jeśli chcesz, mogę Ci zrobić też wariant tego schematu w formie graficznej, takiej jak w podręczniku.
Chcesz, żebym go przygotował?
Anonymous Poland No.213775358
>13 sierpnia
>nadal nie mam gf
Anonymous Turkey No.213775368
ANKETOWYYYYY

https://strawpoll.com/bVg8BeVp1yY
Anonymous Poland No.213775398
„Jaskinia Platona” to metafora opisana przez Platona w Państwie (Księga VII), która ilustruje jego teorię poznania i ideę świata form.

W skrócie:

Scena: Wyobraź sobie ludzi od urodzenia przykutych łańcuchami w jaskini, twarzami zwróconych do ściany. Za nimi pali się ogień, a pomiędzy ogniem a więźniami przechodzą inni ludzie niosący różne przedmioty.

Cienie: Więźniowie widzą na ścianie tylko cienie przedmiotów i słyszą echo głosów — to jest dla nich „cała rzeczywistość”.

Uwolnienie: Jeden z więźniów zostaje uwolniony, wychodzi z jaskini i oślepiony światłem stopniowo poznaje prawdziwy świat — rzeczywiste przedmioty, naturę, słońce.

Powrót: Gdy wraca do jaskini, próbuje opowiedzieć reszcie o prawdziwym świecie, ale oni mu nie wierzą, a nawet uważają go za szaleńca.

Znaczenie:

Świat cieni = nasze potoczne, zmysłowe postrzeganie, pełne złudzeń.

Wyjście z jaskini = proces poznania prawdy, filozoficzne oświecenie.

Słońce = symbol najwyższej idei dobra, źródła wszelkiej prawdy.

Powrót = obowiązek filozofa, by dzielić się prawdą, nawet jeśli spotka się z oporem.

To nie tylko filozofia starożytna — dziś metafora jaskini bywa stosowana w kontekście mediów, edukacji, technologii, a nawet algorytmów filtrujących treści w internecie.

Jeśli chcesz, mogę zrobić Ci schematyczny rysunek jaskini Platona, żeby zobrazować ten koncept.
Anonymous Poland No.213775417 >>213775522
https://www.youtube.com/@lauriewired/videos

qrd o tym kanale bo wiem że któryś z was kojarzy
Anonymous Poland No.213775477
Arystoteles (384–322 p.n.e.) był starożytnym greckim filozofem, uczniem Platona i nauczycielem Aleksandra Wielkiego.
Urodził się w Stagirze w Macedonii, a większość życia poświęcił badaniu i systematyzowaniu wiedzy z niemal wszystkich dziedzin znanych w jego czasach — od logiki i etyki, przez fizykę i biologię, po politykę, retorykę i poetykę.

Kilka kluczowych faktów:

Szkoła – założył w Atenach własną szkołę filozoficzną, zwaną Likejonem.

Logika – twórca formalnych zasad wnioskowania (sylogistyka), które dominowały w filozofii Zachodu przez prawie 2000 lat.

Nauki przyrodnicze – prowadził badania przyrodnicze, opisywał rośliny, zwierzęta i procesy fizyczne.

Filozofia praktyczna – w etyce rozwijał koncepcję „złotego środka”, czyli równowagi między skrajnościami.

Polityka – analizował różne ustroje i uważał człowieka za „zwierzę polityczne” (z natury żyjące we wspólnocie).

Po jego śmierci jego pisma stały się fundamentem średniowiecznej nauki i filozofii, szczególnie dzięki recepcji w świecie arabskim i w Europie.

Jeżeli chcesz, mogę Ci wytłumaczyć, czym różniła się filozofia Arystotelesa od Platona — to świetnie pokazuje, dlaczego jego myślenie było tak przełomowe.
Anonymous Poland No.213775522
>>213775417
widziałem dawno temu kawałek filmiku, bo ktoś na /dżi/ zalinkował
ale ja nie konsoomoje slopu to nie mam zdania
Anonymous Poland No.213775570
Platon i Arystoteles różnili się w podejściu do rzeczywistości niemal jak ktoś, kto woli marzyć o idealnym świecie, i ktoś, kto chce wziąć lupę i zbadać to, co ma przed oczami.

1. Świat idei vs świat rzeczy

Platon uważał, że prawdziwa rzeczywistość to świat idei – doskonałych, niematerialnych wzorców. To, co widzimy wokół, jest jedynie niedoskonałym odbiciem tych idei.

Arystoteles odrzucał świat idei jako osobną rzeczywistość. Twierdził, że forma i materia istnieją razem w konkretnych rzeczach i to je trzeba badać, by zrozumieć świat.

2. Poznanie

Platon: poznanie to przypominanie sobie idei, które dusza znała wcześniej.

Arystoteles: poznanie zaczyna się od obserwacji zmysłowej i dopiero później prowadzi do ogólnych pojęć.

3. Etyka

Platon: dobro to zbliżanie się do ideału dobra samego w sobie.

Arystoteles: dobro to osiąganie „eudajmonii” – szczęśliwego, spełnionego życia przez rozwijanie cnót i utrzymywanie złotego środka między skrajnościami.

4. Polityka

Platon: idealne państwo ma być rządzone przez filozofów-królów, którzy znają idee dobra i sprawiedliwości.

Arystoteles: najlepszy ustrój to taki, który jest dopasowany do realnych warunków danego społeczeństwa; podkreślał rolę klasy średniej.

Można powiedzieć, że Platon był bardziej wizjonerem, a Arystoteles — naukowcem-praktykiem.

Jeśli chcesz, mogę Ci też zrobić proste porównanie ich myślenia w formie tabeli — wtedy różnice stają się bardzo czytelne. Chcesz, żebym przygotował taką tabelę?
Anonymous Poland No.213775598 >>213775624
teraz przeklejaczkx przeklei jakiś dobry biznesplan
Anonymous Poland No.213775613
Oto prosta tabela porównująca Platona i Arystotelesa:

Kryterium Platon Arystoteles

Podejście do rzeczywistości Istnieje świat idei (doskonały, niematerialny) oraz świat zmysłowy (niedoskonałe odbicie) Rzeczywistość to konkretne rzeczy, w których materia i forma są nierozdzielne
Źródło poznania Wiedza to przypominanie sobie idei, które dusza znała wcześniej Wiedza zaczyna się od obserwacji zmysłowej i uogólniania faktów
Cel życia Zbliżanie się do idei dobra Osiąganie eudajmonii – spełnionego, cnotliwego życia
Etyka Dobro absolutne istnieje w świecie idei Cnota to „złoty środek” między skrajnościami
Polityka Idealne państwo rządzone przez filozofów-królów Najlepszy ustrój zależy od warunków społecznych; rola klasy średniej
Metoda badawcza Dedukcja z ogólnych idei do szczegółów Indukcja – od obserwacji szczegółów do ogólnych praw

Chcesz, żebym zrobił też krótką, obrazową metaforę pokazującą ich różnicę w jednym zdaniu? To zapada w pamięć na lata.
Anonymous Poland No.213775616
przeklajaczce wywaliło w mózgu error od tego pierdolenia wkurwiacza o jachtach i się odpaliła
Anonymous Poland No.213775624 >>213775847
>>213775598
klinika usuwania tatuażu
Anonymous Poland No.213775677 >>213775748
o polityczce miało być jutro halo
Anonymous Poland No.213775732
Immanuel Kant (1724–1804) był niemieckim filozofem, jednym z najważniejszych myślicieli w historii filozofii zachodniej. Urodził się i większość życia spędził w Królewcu (obecnie Kaliningrad, Rosja). Jego prace wniosły ogromny wkład w epistemologię, etykę, metafizykę i filozofię nauki.

Najważniejsze idee Kanta to:

1. Krytyka czystego rozumu (1781) – w tym dziele Kant bada granice ludzkiego poznania. Twierdził, że nie możemy poznać rzeczy „samej w sobie” (noumen), a tylko to, jak się one jawią naszym zmysłom (fenomeny). Wprowadził rozróżnienie między tym, co poznawalne a tym, co poza zasięgiem doświadczenia.

2. Filozofia moralna (Etyka deontologiczna) – w „Krytyce praktycznego rozumu” i „Fundamencie metafizyki moralności” Kant twierdził, że moralność opiera się na kategorycznym imperatywie: działaj tak, aby zasada twojego działania mogła stać się prawem uniwersalnym. Moralność nie zależy od skutków, lecz od samej zasady działania.

3. Filozofia estetyki i religii – w „Krytyce władzy sądzenia” analizował pojęcia piękna i wzniosłości oraz rolę religii w życiu moralnym.
Kant miał ogromny wpływ na filozofię nowożytną, inspirując m.in. niemieckich idealistów (Fichte, Schelling, Hegel) oraz współczesną etykę i epistemologię.

Jeśli chcesz, mogę w prosty sposób wytłumaczyć jego idee o poznaniu i moralności, żeby były łatwe do zapamiętania. Chcesz, żebym to zrobił?
Anonymous Poland No.213775748 >>213775864
>>213775677
no był spam jachtami, podobało ci się?
Anonymous Poland No.213775798
>widzę babę na miniaturce yt
>nie klikam, czarnolistuje kanał
proste jak
Anonymous Turkey No.213775806
Serio? Baza bracie <3
Anonymous Poland No.213775816
„Kobieta filozof” to bardzo szerokie pojęcie, ale mogę ci przybliżyć kilka ważnych postaci i kontekstów:

Historyczne postacie

1. Hypatia z Aleksandrii (ok. 360–415 n.e.) – jedna z najsłynniejszych kobiet filozofów starożytności, matematyczka i nauczycielka w Aleksandrii. Reprezentowała neoplatonizm i była symbolem wolności myśli.

2. Héloïse d’Argenteuil (ok. 1101–1164) – znana głównie z relacji z Abelardem, ale również intelektualistka, która komentowała kwestie etyczne i religijne.
Współczesne filozofki

1. Simone de Beauvoir (1908–1986) – francuska filozofka egzystencjalistyczna, autorka „Drugiej płci”, analizująca społeczne uwarunkowania kobiet i tożsamości płciowej.

2. Hannah Arendt (1906–1975) – zajmowała się filozofią polityki, totalitaryzmem i naturą władzy.

3. Judith Butler (ur. 1956) – współczesna amerykańska filozofka i teoretyczka gender, wprowadziła pojęcie performatywności płci.
Cechy, które często wyróżniają kobiety w filozofii

Analiza relacji władzy i struktury społecznej.

Zainteresowanie kwestiami etyki, praw człowieka i sprawiedliwości.

Łączenie myśli filozoficznej z literaturą, psychoanalizą czy polityką.

Jeżeli chcesz, mogę zrobić listę mniej znanych, ale ważnych kobiet filozofów z całego świata, którzy mieli duży wpływ na różne dziedziny filozofii. Chcesz, żebym taką zrobił?
Anonymous Poland No.213775847 >>213775917
>>213775624
nie stać mnie na maszynę i market mały bo salony dermatologiczne takie rzeczy operują
Anonymous Poland No.213775864
>>213775748
nie przeczytałem nawet jednego posta
Anonymous Poland No.213775870 >>213775889
który to >>>/v/718000435
Anonymous Poland No.213775878 >>213776479
dzisja bez nadgodzin
Anonymous Poland No.213775889
>>213775870
na effeju też nitka z zuką
Anonymous Poland No.213775899
czy to prawda ze polki sie nie myją?
Anonymous United States No.213775901 >>213776061
recessed maxilla zrujnowała mi życie
Anonymous Poland No.213775908
Świetnie! Oto lista mniej znanych, ale ważnych kobiet filozofów z różnych epok i części świata:

---

Starożytność i średniowiecze

1. Aspazja z Miletu (ok. 470–410 p.n.e.) – nauczycielka i intelektualistka w Atenach, związana z Sokratesem i Periklesem; zajmowała się retoryką i polityką.

2. Diotima z Mantinei (ok. V w. p.n.e.) – postać z „Uczty” Platona, filozofka, która uczyła Sokratesa o miłości i idei piękna.

3. Hroswitha z Gandersheim (ok. 935–1002) – niemiecka zakonnica, poetka i myślicielka chrześcijańska, która łączyła literaturę z refleksją moralną.
---

Nowożytność

4. Émilie du Châtelet (1706–1749) – francuska filozofka i matematyczka, tłumaczka Newtona, łączyła filozofię przyrody z nauką.

5. Mary Astell (1666–1731) – angielska filozofka feministyczna, postulowała edukację kobiet i równość intelektualną płci.

6. Élisabeth Badinter (ur. 1944) – francuska filozofka i feministka, autorka analiz roli kobiet w społeczeństwie i historii idei.
---

XX wiek i współczesność

7. G.E.M. Anscombe (1919–2001) – brytyjska filozofka analityczna, zajmowała się etyką, filozofią umysłu i filozofią języka.

8. Simone Weil (1909–1943) – francuska myślicielka religijna i filozof polityki, badała kwestie sprawiedliwości i cierpienia.

9. Marilyn Frye (ur. 1941) – amerykańska filozofka feministyczna, zajmuje się teorią opresji i struktur społecznych.

10. Luce Irigaray (ur. 1930) – francuska filozofka i psychoanalityczka, bada język, płeć i seksualność.
---

Jeżeli chcesz, mogę zrobić rozszerzoną tabelę 20–30 kobiet filozofów z krótkim opisem ich idei i dziedziny, żeby mieć naprawdę pełny przegląd różnych epok i nurtów. To byłaby trochę jak mini-encyklopedia kobiet w filozofii.

Chcesz, żebym ją przygotował?
Anonymous Poland No.213775917 >>213775968
>>213775847
no, trzeba mieć duży kapitał i pewnie jakieś kontakty by to zrobić za rozsądną cenę. anon to się średnio do prowadzeniu biznesu nadaje i tak.
Anonymous Poland No.213775968
>>213775917
chodzi o to że żaden bank nie da mi kilkunastu/dziesięciu patyków na maszynę bez żadnej zdolności a ja tyle sam też nie mam
(plus miejsce na salon)
Anonymous Poland No.213775976 >>213776139
ryż w sklepie w 2010
>ryż biały
ryż w sklepie w 2025
>ryż basmati
>ryż jaśminowy
>ryż parboiled
>ryż brązowy
>ryż dziki
to jest kurwa świat w którym ja nie chce żyć
Anonymous Poland No.213776043 >>213776072 >>213776120
Anonymous Poland No.213776061 >>213776113
>>213775901
>mam pieniądze żeby sobie robić oskarkowe wakacyjki w kaliforni
to zrób sobie operacje plastyczne, koniu zjebie i zamknij ten ryj głupi
Anonymous United States No.213776070
recessed maxilla to piekło
Anonymous Poland No.213776072
>>213776043 (ja)
kurwa obróciło
kompro telefonocioty
Anonymous Poland No.213776086
Ayn Rand (właściwie Alisa Zinowiewna Rosenbaum) była rosyjsko-amerykańską pisarką i filozofką, znaną przede wszystkim z opracowania filozofii obiektywizmu. Urodziła się 2 lutego 1905 roku w Petersburgu, a zmarła 6 marca 1982 roku w Nowym Jorku .

---

Filozofia obiektywizmu

Obiektywizm to filozofia, którą Rand opisała jako „koncept człowieka jako heroicznego bytu, z własnym szczęściem jako moralnym celem życia, z osiągnięciem produktywności jako najszlachetniejszej czynności oraz rozumem jako jedynym absolutem” .

Główne założenia obiektywizmu to:

Metafizyka: Rzeczywistość istnieje niezależnie od świadomości; człowiek ma bezpośredni kontakt z rzeczywistością poprzez percepcję zmysłową.

Epistemologia: Rozum jest jedynym narzędziem poznania; odrzuca intuicję, objawienie czy emocje jako źródła wiedzy.

Etyka: Racjonalny egoizm – dążenie do własnego szczęścia jest moralnym celem życia.

Polityka: Leseferyzm – państwo powinno ograniczać się do ochrony indywidualnych praw; wolny rynek jako jedyny sprawiedliwy system społeczny.

Estetyka: Sztuka jako selektywne odtworzenie rzeczywistości, ukazujące wartości metafizyczne i umożliwiające emocjonalną odpowiedź odbiorcy.
---

Najważniejsze dzieła

„We the Living” (1936) – powieść osadzona w ZSRR, ukazująca walkę jednostki z totalitaryzmem.

„The Fountainhead” (1943) – historia architekta walczącego o indywidualizm w świecie zdominowanym przez konformizm.

„Atlas Shrugged” (1957) – rozbudowana powieść filozoficzna, w której Rand szczegółowo przedstawia zasady obiektywizmu.

„The Virtue of Selfishness” (1964) – zbiór esejów wyjaśniających etyczne podstawy racjonalnego egoizmu.
---

Wpływ i kontrowersje

Obiektywizm Rand miał duży wpływ na amerykański ruch libertariański i konserwatyzm. Jednak jej filozofia była również krytykowana za nadmierny indywidualizm, odrzucenie altruizmu i emocji oraz za up
Anonymous Poland No.213776087 >>213776120
>coś cię podkusiło i przeglądaj na trollkoncie linkediny znajomych z licbazy i gimbazy
>poważny dojrzały wygląd
>już over 9k staży, praktyk, kółek naukowych, pracy, poważne stanowiska typu scrotum master
>tymczasem ja 26 lvl neet z babyfacem i ledwo ukończonymi robienie kupy z dupy do kiblami licencjackimi
nosz kurwa jak to jest że niektórzy mają wszystko a ja nie mam nic
Anonymous Poland No.213776106
kurwa zumery narzekają na jakieś maxille i horsy a ja millennials z łysinką i brzuszkiem i na luzie rucham xd nauczcie się gadki
Anonymous Poland No.213776107
>rosyjskie służby przeprowadzają w polsce serię sabotaży za pośrednictwem lokalnych assetów
>państwo polskie potulnie bierze to w dupę i nic nie odda rosjanom bo na samą myśl szcza pod siebie, a pozatym takie akcje to za wysokie progi
opinie?
Anonymous United States No.213776113
>>213776061
wiesz ze recessed maxilla nie da sie naprawić?
Anonymous Poland No.213776120 >>213776142 >>213776210
>>213776043
ochydny budynek
>>213776087
>nosz kurwa jak to jest że niektórzy mają wszystko a ja nie mam nic
a próbowałeś cokolwiek zrobić z sobą?
Anonymous Poland No.213776139
>>213775976
zapomniałeś o krótkim do risotto i sushi
Anonymous Poland No.213776142 >>213776692
>>213776120
Robią kursy i tracą młodość potem zapierdalaja u zachodniego Żyda w kołowrotku szybciej i szybciej i podpierdalaja znajomych.

Polecam historię prezesa ING który wprowadzał ING na giełdę i musiał wyjebac swojego największego przyjaciela w dupe.

Byli tak blisko że podawał do chrztu jego dzieci.

A statystycznie Polak jest tak samo bogaty jak Hiszpan który pracuje na barze i jest szczęśliwy. Obraca loszki, idzie na plażę, jest ciepło i zero stresów.

A Polak wyniszczony bez włosów z przepuklina w kręgosłupie oraz owrzodzeniem odbytu od siedzenia.
Anonymous Poland No.213776145
ale kurwa słabe zarzutki robicie
Anonymous Poland No.213776181 >>213776217
anoni chodzi mi taki numer po głowie:
1. wpłacam sobie $ na ikze czym załatwiam sobie zmniejszenie podatku odliczam wpłaty od podstawy opodatkowania
2. inwestuję sobie w coś na ikze, zarabiam $$
3. po jakimś czasie likwiduje ikze, wypłacam całość i płacę 12% dochodowego zakładając, że będę w 1. progu
4. zapłaciłem 12% od wpłaconych $ czyli tak samo jakbym nie zrobił odliczenia w punkcie 1. i zapłaciłem 12% od zarobionych $$ zamiast 19% belki
to możliwe czy coś popierdoliłem?
Anonymous Poland No.213776210 >>213776272
>>213776120
ohydny jak już
uwielbiam takie
Anonymous Poland No.213776212
>polskie służby
Anonymous Poland No.213776217
>>213776181
ikzde :DDDDD
Anonymous Poland No.213776272
>>213776210
kurwa mać znowu źle napisałem
do trzech razy sztuka następnym razem się nie pomylę
>uwielbiam takie
może w edicie na facebook rolkach z molchat doma w tle ale wyimaginuj sobie życie z tym i/lub w tym codziennie
(osobiście nie muszę sobię wyobrażać bo żyłem na takim osiedlichu na brudnie z kilkoma commieblockami obok siebie)
Anonymous Poland No.213776283
Miałem przykład wśród znajomych. Mieszkali z dziećmi w Niemczech. Dostawali takie zasiłki z bezrobocia, że gość popadł w alkoholizm. Więc dostał skierowanie na leczenie i to leczenie trwało przez kilkadziesiąt lat zasiłków, do śmierci, bo przez chorobę nie mógł podjąć pracy, a żona dostawała na opiekę nad nim. Po śmierci żona już została emerytką. Chyba nigdy nie pracowali od wyjazdu z Polski, może poza okresem początkowym.
Rodziny wielodzietne mają się doskonale bez pracy. Mieszkanie socjalne, socjal na każde dziecko, dopłaty do opieki na dziećmi. Nic tylko wiedzieć gdzie się zgłosić po pomoc i gdzie żebrać o podwyżki socjalu.
Anonymous Poland No.213776381
dlaczego kobiety plują na mnie wzrokiem? dlaczego one takie są
nie chcę wychodzić z domu
Anonymous Poland No.213776387
wŁaŚnie zwaliŁĄwm do futanati netorare vanilla
Anonymous United States No.213776397
wygląd > wszystko bez wyglądu nic absolutnie nic nie ma sensu pieniądze sylwetka etc to tylko miły dodatek (niekonieczny)
Anonymous Poland No.213776408
obecni 30 parolatkowi urodzili się za wcześnie na
- 500/800+
- 0% PIT dla młodych
- dostępne mieszkania
załapali się na:
- chujnia lat 90
- j-----e za grosz na umowach śmieciowych wchodząc na rynek pracy
- drogie mieszkania

GDZIE SĄ TE DZIECI? nie wiem, ale się domyślam
Anonymous Poland No.213776446 >>213776550 >>213776596
przenosiłem matki dane na jej nowy telefon czyli mój stary i się dowiedziałem że jej konto na tiktoku jest ważne bo ona tam koleżanki ma
kobieta co ledwo umie SMS wysłać stworzyła relację z innymi Grażynami z tiktoka i one jej wysyłają "pieski swoje i kotki i życzenia" no ludzie złoci jak Chińczycy zrobili że ta aplikacja jest aż tak prosta

ona dosłownie wstaje rano i jak usiądzie po śniadaniu to pierwsze co robi to napisanie miłego dnia czy tam dzień dobry do Grażyn to literalnie to samo co napisanie smacznego do anonów na /polsce/
Anonymous Poland No.213776474
post nr #213776408 zaświadczający o tym, że TO NIE TWOJA WINA ŻE CI W ŻYCIU NIE WYSZŁO
Anonymous Poland No.213776479
>>213775878
farciarz
Anonymous Poland No.213776492
Mirki mam taki "problem"? Otóż jestem w związku z moją kobietą od prawie 4 lat, od 3 lat mieszkamy razem (wiek: ja 28l. ona 30l.) dogadujemy się w miarę i pod kątem życia codziennego jest okej. Od 3 miesięcy mieszkamy razem w jej mieszkaniu, wcześniej mieszkaliśmy w jednym z największych miast Polski (z którego notabene ona pochodzi), ale jako że koszta życia bardzo wysokie a ja nie lubię mieszkać w dużych miastach i średnio się tam psychicznie czułem, a dodatkowo zdobyłem pracę zdalną to stwierdziła, że ona jest się w stanie przeprowadzić do małego miasta z którego ja pochodzę. Kupiła tu mieszkanie bo miała odłożone pieniądze i tak sobie mieszkamy od kilku miesięcy. Od ok. roku namawia mnie na ślub, argumentując to tym że ona ma 30 lat i nie chce mnie tytułować przy ludziach jako "mój chłopak/mój partner" i poza tym to będziemy mogli się razem rozliczać i mieć możliwość dostępu do informacji medycznych w razie nagłych zdarzeń.

Na co odpowiedziałem, że nazywać mnie może jak chce przy ludziach i nie trzeba mieć do tego papierka a w dodatku mam w dupie to co inni sobie myślą, jeśli chodzi o rozliczane to jest to tylko benefit dla mnie gdyż tylko ja przekraczam drugi próg podatkowy, a do informacji medycznych mogę ją w każdym momencie upoważnić, na co ona powiedziała, że będziemy mogli mieć wspólne konto i razem oszczędzać i wydatkować pieniądze XDD i tu się zapaliła mi czerwona lampka bo przecież ona zarabia 3x mniej a jednocześnie ma już swoje mieszkanie, przez co wchodząc w formalny związek wszystko co ja zdobędę będzie wspólne a ona już zawsze będzie miała SWOJE WŁASNE mieszkanie.
Anonymous Poland No.213776507 >>213776560 >>213776592 >>213777099 >>213777214 >>213777434
jeżeli to czytasz to oznacza, że jeszcze żyję :D
Anonymous Poland No.213776522
Powiedziałem jej ,że mamy już wspólny budżet na jedzenie, środki czystości etc. (a dodatkowo dzielimy się opłatami za mieszkanie) a jeśli trzeba kupić coś do domu z czego oboje będziemy korzystać to nie ma problemu i zawsze się dorzucę, na co ona stwierdziłą ,że "nie zamierza się mnie prosić" i "prawie wszystko co kupiłam do domu to za swoje pieniądze", skwitowałem to tylko tym ,że po pierwsze to jej mieszkanie a po drugie to jest jej problem jeśli nie chce mnie poprosić żebym się dorzucił do czegoś co nam obojgu jest potrzebne.
W dodatku umknął jej już fakt, że ja poświęciłem niemal 4 tygodnie na przygotowanie tego mieszkania; jeździłem po materiały budowlane, farby, woziłem meble, składałem i wieszałem meble w kuchni, ogarniałem elektrykę typu wymiana gniazdek i przełączników, wymiana żyrandoli. przez bite 2 tygodnie codziennie po 8h pracy jeździłem na to mieszkanie i robiłem w/w pracę od 17 do 22, wydałem mnóstwo kasy na paliwo i zużyłem kilka dni urlopu.

Od 1,5r. wspomina też co kilka tygodni o dziecku ale waha się bo nie jest do końca przekonana; ja powiedziałem że możemy to rozważyć ale na nie na tym etapie bo dopiero się tu przeprowadziliśmy i chciałbym jeszcze chwilę "pooddychać". Generalnie jest też problem w tym, że kiedy zaczęliśmy się spotykać to ważyła ok. 70kg i była na prawdę super laską pod kątem figury, dbała o czystość w mieszkaniu, gotowała obiady itd. a w ciągu tych 3 lat przytyła 20kg - dalej mi się podoba ale to nie to samo co na początku, widzę że żyje strasznie niezdrowo - często je słodycze, je dużo syfiastego jedzenia, mało się rusza i dużo śpi, dodatkowo wraz ze wzrostem wagi stała się strasznie leniwa, muszę jej kilkukrotnie przypominać o tym ,żeby chociażby zmyła naczynia.
Anonymous Poland No.213776550
>>213776446
>to literalnie to samo co napisanie smacznego do anonów na /polsce/
i co w tym złego?
Anonymous Poland No.213776556
Obiady gotuje ale już nie z taką częstotliwością i zaangażowaniem jak jeszcze 2-3 lata temu, często próbuje stawiać na gotowe produkty ze sklepu które trzeba tylko odgrzać, co spotyka się z moją dezaprobatą bo poza wyjściem do pracy i ogarnięciem obowiązków domowych to nie ma nic innego do roboty - ja pracuję, po pracy często śmigam na siłownię, zajmuje się drugą dorywczą działalnością czy ogarniam swoje obowiązki domowe. Natomiast jej ulubione zajęcie na tygodniu to leżenie na kanapie z telefonem bądź przy telewizorze albo wyjście z psem na spacer, z tym że kiedyś te spacery trwały po 30-60min a dziś potrafi wrócić po 15min. twierdząc że "za gorąco", "pies juz więcej nie chciał chodzić" "nie ma tu gdzie spacerować" etc.

Zwrócilem jej uwagę żeby zaczęła liczyć kalorie i trochę mniej spożywać syfiastego jedzenia, stwierdziła że mam rację i ona też przejdzie na dietę (też, bo ja odkąd zaczęliśmy się spotykać przytyłem 9kg ale zaczęło mi to przeszkadzać i aktualnie jestem na redukcji i dziś ważę już 11kg mniej niż jeszcze pół roku temu), niestety jej liczenie kalorii potrwało 3 dni i znowu wróciła do niezdrowych nawyków, jak zapytałem dlaczego to powiedziała ,że "wku*wia ją liczenie i ważenie tego wszystkiego" więc jej powiedziałem że to nie jest problem i zajmuje to raptem 5minut a często nawet mniej, niestety nie pomogło

W związku z jej podejściem do tych tematów stwierdzam że ślub w takim stanie rzeczy nie ma najmniejszego sensu, już nie mówiąc o staraniu się o dziecko.

Ostatnio często zdarzają się też kłótnie, bo ja jestem raczej domatorem i wyjście na spacer 1-2x w tygodniu czy raz w miesiącu pojechanie do restauracji czy wyjście na rower mi wystarcza, ona natomiast w każdy jeden weekend usilnie próbuje mnie wyciągać z domu, żebym ją zabrał nad wodę (nie lubię miejsc gdzie jest mnóstwo ludzi i leżenia na piachu w sumie też), żebyśmy jeździli kilka razy w roku na wakacje / city-breaki, zeby co weekend wychodzić na spacery, jeździć po okolicznych "atrakcjach" itd
Anonymous Poland No.213776560
>>213776507
jak zrobić?
Anonymous Poland No.213776579
>obgadywanie swojej połówki w internetach
tak sie nie robi
Anonymous Poland No.213776591
BTW: Z seksem też jest tak sobie, ona ma ochotę z 4-5x w miesiacu (w owulacje i przed okresem) a tak to tematu prawie nie ma, kiedyś jeszcze sie prosiłem o to, ale teraz stwierdziłem że nie będę się poniżał, więc uprawiamy s--s 5x w miesiącu max..

Co myślicie o tej sytuacji? Mieliscie podobnie? Ktoś żałuję decyzji odnośnie ślubu/dziecka? Chociaż w mojej sytuacji branie ślubu to chyba wykopanie sobie grobu, o dziecku nie wspominając..
W sumie nie wiem do końca po co napisałem ten post, ale chyba musialem to z siebie zrzucić.
Anonymous Poland No.213776592
>>213776507
a jak przeczytam to za 5 lat?
Anonymous Poland No.213776596
>>213776446
>ona dosłownie wstaje rano i jak usiądzie po śniadaniu to pierwsze co robi to napisanie miłego dnia czy tam dzień dobry do Grażyn
o to o mnie tylko że piszę smacznego do anonów na /polsce/
Anonymous United States No.213776610 >>213776765
umieram
Anonymous Poland No.213776673 >>213776719 >>213776850
jak przejsc vibe check w robocie anoni? odpadłem juz na rozmowie bo sie pytali o czas wolny
Anonymous Poland No.213776692
>>213776142
>Polecam historię prezesa ING który wprowadzał ING na giełdę i musiał wyjebac swojego największego przyjaciela w dupe.
??
Anonymous Poland No.213776719 >>213776760
>>213776673
ja na defekach poszedlem na kolko bo byl grant do odebrania i mnie profesor poprosil
zrobilismy laboratorium niby w formie kolka uczelnia dostala over 200k za sprzet za co nam kupili po laptopie
poznalem ludzi ktorzy faktycznie sie interesowali nasza branza i mam teraz znajomosci wszedzie i uwierz mi gdybym pracowal to od strzala mam posadke chyba w kazdym wiekszym miescie w polsce do max 3 msc i nie mowie tu o szeregowym czyscicielu kibli chce do pge? tauronu? arcelor? elmark? siemens? moze jakas elektrownia? 1 telefon

z drugiej strony znalazlem tak prace w najbardziej prestizowej firmie w branzy typu 200 cv na stanowisko intern junior 5 lat doswiadczenia bo znali tam kadre z wydzialu
tez profesorkowi wystarczyl jeden telefon wykonany losowo na korytarzu po tym jak w luznej rozmowie pol zartem pol serio powiedzialem ze
>tam to sie chyba tylko ludzie z harvardu dostana
nie bylo nawet zadnej rozmowy nikt do mnie nie zadzwonil masz tu numer piatek o 8 pytaj o x

na stazach jest podobnie kurwa przeciez to najprostszy sposob na dostanie sie do firmy po prostu musza cie polubic nic nie spierdol i tyle
>>31468648
>akurat ja ich znam i wiem że ja pracowałem dużo ciężej od nich a i tak chuja mam
bo jestes kurwa debilem i nawet nie wiesz jak rynek pracy dziala xD
czym sie rozni ciezkie zapierdalanie od lekkiego zapierdalania? wpisujesz sobie to w cv?
>sranie gownem do kibla (ciężko)

poszedles na defeki myslac ze defeki sa dla papieru a nie dla znajomosci
system cie wysral i teraz jestes dziweczka z papierem ktorej nikt nie zna xD
Anonymous Poland No.213776760
>>213776719
karachan ai i to nawet dobry
Anonymous Poland No.213776765 >>213776793
>>213776610
na co
Anonymous Poland No.213776782 >>213776801
pamiętam miałem w liceum groźnego łibusa co to się zawsze spuszczał nad japoniom, jaki to ich kraj jest wspaniały i w ogóle, nawet poszedł stoodiować japonistyke we wrocławiu, na Żydbuku oczywiście ustawione że living in: kyoto - Nippon, wszędzie zdjęcia z wyjazdów do japonii na orgazmusa a teraz weź zgadnij kto mi podał burgera w osiedlowym maku jak mnie raz pod wieczór gastro złapało że turas miał już zamknięte xD
Anonymous United States No.213776793 >>213776927
>>213776765
Skurcze
Anonymous Poland No.213776801
>>213776782
twój stary
Anonymous Poland No.213776815
Po kilku latach przerwy wróciłem do treningów w siłowni. Ćwiczę z przerwami pewnie już z 20-25 lat, przechodziłem przez typowe "złomownie karków", jak i "posh" siłownie w Polsce i innych krajach. Czy jednak mam wrażenie, że bardzo zmieniła się kultura i sam rodzaj "odpoczynku" psychicznego w siłowniach? Chodzę teraz do dwóch sieciówek, ot standardowe siłownie z różnym przekrojem klientów. Bardzo się zdziwiłem jak zmienił się ostatnio sposób korzystania przez ludzi.

1/ jak to bywa w siłowni, dobrze przyjść z partnerem do ćwiczeń. No i zawsze tak było, że jak idzie 2-3 chłopaków to jest wzajemne pomaganie sobie, dobingowanie, czy cichy rodzaj rywalizacji. Trzymanie czasów między seriami, wzajemne napędzanie się, ci bardziej doświadczeni korygowali kolegów jak mają ćwiczyć. No i teraz patrzę, przychodzą, seria i po 2-4 minuty czekania, siedzą, telefon i między sobą pół słowa. Znowu jakaś seria i przerwa kilka minut jak za karę. Smarfony są w generalnym użytku od ponad 15 lat i od dawna były w siłowniach, sam używam, ale nie tak, że całkowicie to odcinało od rozmów! Tak, rozumiem, że jak np. sam przychodzę, chcę się "wyłączyć", słuchawki w uszy i lecę z treningiem. No ale nie jak z kimś się przychdodzi. Widziałem to kilkanaście razy.

2/ bardzo mało osób używa ręczników w czasie siłowni, dodatkowo mając do dyspozycji ręczniki papierowe nie wyciera po sobie. Coś się zmieniło, że na ławeczce kładzie się mały ręcznik?

3/ mega głośne darcie ryja szczególnie przez kobiety - nie mówię o tym wynikającym z dźwigania ciężarów, ale siedzą dwie kozy na rowerkach i drą się do siebie jakby były w dwóch osobnych pomieszczeniach,

4/ zostawianie syfu po sobie - plastikowa butelka pusta? Zostawię ją przy ławeczce. No a szatnia późniejszą godziną to same plastkiowe butelki, opakowania po odżywkach i innych batonach potrenigowych. 30cm obok kubły na śmieci.

5/ Jakiś taki brak kultury w szatni - wchodząc/wychodząc zawsze mówiło się "cześć". Coś się zmieniło?
Anonymous Poland No.213776850
>>213776673
jak oglądasz celebów to napisz że interesujesz się prowadzeniem mediów społecznościowych i trafianiem do klienta
Anonymous Poland No.213776855
jak widzicie kurwy za konsolom nie ma, wiec nk zapostuje placki
Anonymous Poland No.213776911 >>213776935 >>213776944
dobre te chipsy z kaufland zielonka cebulka lepsze niz z biedry taki fajny smak prawie całe ojebalem
Anonymous Poland No.213776927 >>213777083
>>213776793
maciczne?
Anonymous Poland No.213776935 >>213776950
>>213776911
ojeb mi kolbe
Anonymous Poland No.213776944 >>213776986
>>213776911
za czyje pieniądze
Anonymous Poland No.213776950
>>213776935
takiego syfu to psu bym nie dał
Anonymous Poland No.213776986
>>213776944
za nasze
Anonymous Poland No.213777008 >>213777035 >>213777240
bansuj dziwko
Anonymous Poland No.213777011 >>213777036
mam skurcze maciczne mojej urojonej neomacicy (pr*staty)
Anonymous Poland No.213777035 >>213777240
>>213777008
Anonymous Poland No.213777036
>>213777011
daj, pomasuję to przestanie
Anonymous Poland No.213777076 >>213777143 >>213777191
>prawiczkiem?
Anonymous United States No.213777083 >>213777142
>>213776927
Tak
Anonymous Poland No.213777099
>>213776507
mogłeś dać auto i zginąć 60 sekund temu
Anonymous Poland No.213777132
ściągam minecampfa
Anonymous Poland No.213777142 >>213777192
>>213777083
to normalne u bab chyba?
Anonymous Poland No.213777143
>>213777076
prawiczkiem i prawaczkiem
Anonymous Poland No.213777191
>>213777076
nomciu prawićq taki ja *snif snif* :<<<<
Anonymous United States No.213777192 >>213777387
>>213777142
zazwyczaj takich mocnych nie mam
Anonymous Poland No.213777214 >>213777319
>>213776507
i co to za życie
Anonymous Poland No.213777217 >>213777434 >>213777457
envidia 3 % w dół
Anonymous Poland No.213777240 >>213777353
>>213777008
>>213777035
https://www.youtube.com/watch?v=gHLBstZ1MFU
Anonymous Poland No.213777319
>>213777214
takie jak każde inne - kurewskie
Anonymous Poland No.213777353
>>213777240
>17 lat temu
byłem tam
Anonymous Poland No.213777387 >>213778193
>>213777192
może macica się bachora domaga w środku
Anonymous Poland No.213777434
>>213776507
>>213777217
baza
Anonymous Poland No.213777447 >>213777500 >>213777529 >>213777572 >>213777585 >>213777773 >>213777835
ruchaliście kiedyś coś babsztyla na surowo boys?
Anonymous Poland No.213777457
>>213777217
pan si cimping buja ścianoulicą aż miło
Anonymous Poland No.213777500
>>213777447
nom
Anonymous Poland No.213777521 >>213777543 >>213777582
macie czasem tak, że nie macie ochoty fappać, ale robicie to mimo wszystko z jakiegoś powodu
Anonymous Poland No.213777529
>>213777447
tylko w kaloszu niestety, co oznacza że praktycznie nadal jestem prawiczkiem
Anonymous Poland No.213777543 >>213777581
>>213777521
nie.
ale ładnie cię żyd wytrenował
Anonymous Poland No.213777572 >>213777613 >>213777625 >>213777748
>>213777447
juz 11 wyruhalem ale nie potrafie klamac odnosnie czasu wolnego na rozmowie o prace, czaisz to miras? moge catfishowac szmate, isc i spuscic sie jej w pizde ale cos co wydaje sie niczym w porównaniu mi nie wychodzi
Anonymous Poland No.213777581 >>213777681
>>213777543
ale ty o mnie nic nie wiesz
Anonymous Poland No.213777582
>>213777521
tak
nawet jak nie jestem rogaty to i tak walę konia raz dziennie bo tak mnie żydzi wytresowali
Anonymous Poland No.213777585
>>213777447
nom
Anonymous Poland No.213777613
>>213777572
może wowik leży na tobie klątwa ang. curse?
Anonymous Poland No.213777623
panie proszą panów
Anonymous Poland No.213777625
>>213777572
oski
Anonymous Poland No.213777637
wypierdalajcie ruchacze,
chcę cierpieć w spokoju
Anonymous Poland No.213777638 >>213777673 >>213777707
anon który zapostował to https://www.youtube.com/watch?v=bmbAm-fKnbQ
przez ciebie słucham tego od kilku godzin w pętli
Anonymous Poland No.213777665 >>213777694 >>213777910
piję drugi kubek kawy zbożowej
Anonymous Poland No.213777673 >>213777732
>>213777638
baza transiostrx, idealna muzyczka do dilacji neowaginki >_<
Anonymous Poland No.213777681 >>213778290
>>213777581
wiem tyle co napisałeś i tak,
grzeczny z ciebie piesek pawłowa dla pana moshe
Anonymous Poland No.213777694
>>213777665
>kawy
baza
>zbożowej
jaki kurwa cwel ty
Anonymous Poland No.213777707 >>213777732
>>213777638
anon znaczy クソざこ
Anonymous Poland No.213777732 >>213777757 >>213777772
>>213777673
>>213777707
nie miło
bardzo nie miło
Anonymous Poland No.213777739
kurewskie państwo srolskie
Anonymous Poland No.213777748 >>213777821
>>213777572
o no i jest i wowik wreszcie co tam kochany grasz na epochu coś? pezadujesz coś zuszku?
Anonymous Poland No.213777757 >>213777772
>>213777732
niemiło razem się pisze ty debilu bez szkoły
Anonymous Poland No.213777772
>>213777757
>>213777732
Anonymous Poland No.213777773
>>213777447
ja się wyłącznie masturbuję do kreskówek
Anonymous Poland No.213777778 >>213777826 >>213777839 >>213777841 >>213777926 >>213777959
anime = gówno
Anonymous Poland No.213777782
zaryzykuję
https://www.youtube.com/watch?v=hb4lg4Iw1qA
Anonymous Poland No.213777821 >>213777897
>>213777748
epoch nie chodzi pierdole gram na turtle wow z transami w ally
Anonymous Poland No.213777826 >>213777839
>>213777778
JAHAHAHAHAHA
ANIME STRONA DESU GA
Anonymous Poland No.213777835
>>213777447
>3d
pa mati pedał pantoflarz ciota cuck xDD
Anonymous Poland No.213777839
>>213777778
nomćq
>>213777826
wryj
Anonymous Poland No.213777841
>>213777778
https://www.youtube.com/watch?v=BVNy19Bgmus&t=5s
Anonymous Poland No.213777897 >>213777922
>>213777821
fajnie wow ruchałeś jakieś gilfy ostatnio?
Anonymous Poland No.213777910 >>213777922
>>213777665
na zdrovie
taki to popije
Anonymous Poland No.213777922
>>213777897
bede jak wroci od meza na koniec sierpnia
>>213777910
kim był Zdrov
Anonymous Poland No.213777926 >>213777947
>>213777778
Heheh, głupio teraz cweliczkowi?
znak od Boga.
Anonymous Poland No.213777939
K-K-K-K-KOMPROMITACJA CWELA
Anonymous Poland No.213777947 >>213777995
>>213777926
prawdziwe kobiety nie boją się własnych cycków
Anonymous Poland No.213777958
Anonymous Hungary No.213777959
>>213777778
animeposters are cool
Anonymous Poland No.213777975 >>213778006 >>213778010 >>213778041
dlaczego wy mnie tak nienawidzicie?
Anonymous Poland No.213777995 >>213778014
>>213777947
ona chroni swoją czystość, nie tak jak 3d szmaty co się ruchają jak zwierzęta. wrzyj
Anonymous Poland No.213778006
>>213777975
- ja do całego świata codziennie
Anonymous Poland No.213778010
>>213777975
ja to nikogo z was nie lubie
Anonymous Poland No.213778014
>>213777995
czysty to będzie mój chuj jak twoja stara przestanie ssać
Anonymous Poland No.213778026 >>213778166
jeszcze 1 dzień, w lodówce już czekają zimne napoje na jutro ufff jeszcze 1 dzień, jeszcze tylko 8 godzin pracy ufff już nie mogę
Anonymous Poland No.213778041
>>213777975
ja nienawidzę siebie bardziej, ale wyżywam się na tobie
Anonymous Poland No.213778058 >>213778090 >>213778139
zostałem wyjaśniony przez altkę na tinderze w taki sposób że usunąłem konto i podjąłem decyzje o bycie volcelem po sam grób
Anonymous Poland No.213778079
>recepta na perfum
>drożdże
>psia sierść
>psia sperma
>pot murzyna
Odor de polka
Anonymous Poland No.213778090
>>213778058
skriny zrobiłeś mam nadzieję
Anonymous Poland No.213778114
https://www.youtube.com/watch?v=gp40-LbhMa0
Anonymous Poland No.213778120
dziwki do spania
Anonymous Poland No.213778139 >>213778266
>>213778058
co ci altka zrobiła?
Anonymous Poland No.213778146
>recepta na perfum
>przetrawiona gorzała
>tania kiełbasa
>brudne skarpety
>osrany kibel
Odor de polak
Anonymous Poland No.213778166 >>213778210
>>213778026
ja jutro pewnie będę haxował xboxa 360 bo już nie trzeba nic wiercić tylko normalnie softmodem
i działa w mniej niż minute
Anonymous Poland No.213778191
stupiątka mnie bolą po anonspacerze >_<
Anonymous United States No.213778193 >>213778508
>>213777387
:/
Anonymous Poland No.213778200
polak w lato zanim wyjdzie z domu by jechać autobusem
>nie no po co prysznic, pod kranem zimną wodą pachy opłuczę
Anonymous Poland No.213778204 >>213778231
dajce mi pare (ty)si
Anonymous Poland No.213778210 >>213778275
>>213778166
>i działa w mniej niż minute
naprawde? ostatni raz jak sprawdzałem to ten soft hack ledwo działał i mógł trwać nawet godzine
Anonymous Poland No.213778231 >>213778402
>>213778204
trzymaj ty głupia suko *daje klapsa w dupsko*
Anonymous Poland No.213778234
łałik stał się potężny, bo wszyscy o nim gadali
Anonymous Poland No.213778266 >>213778330 >>213778338 >>213778363 >>213778365 >>213778398
>>213778139
rizzowałem na ułomka i ona napisała że jej się podobam i potem czy szukam romansu czy czegoś na dłużej i się kleiło dobrze i ona nagle wywala z
>To kiedy zaczniesz mnie podrywać?
wypaliło mi styki natychmiast i cała pewność siebie z ONS tydzień temu uleciała jak sflaczała dętka w rowerze
w mgnieniu oka zadecydowałem że już nigdy się nie odezwę do kobiety
Anonymous Poland No.213778268
czemu psy w polsce zawsze śmierdzą? czemu polaczki nie myją tych futrzaków i jak takiego pupilka pogłaszczesz to potem masz lepką dłoń co śmierdzi brudnym psem
Anonymous Poland No.213778275 >>213778389
>>213778210
bo ostatnio ulepszyli kodzik
https://www.youtube.com/watch?v=ycY09EUm8wA
teraz czekać aż serwery multiplayer xboxa 360 padną i będzie można insignie odpalić i grać w coda za darmo na padzie i gadać przez kinect czy coś
Anonymous Poland No.213778286
>>213771522
upadła nitka dla prawdziwych białych czarnuchów
Anonymous Poland No.213778290
>>213777681
ale ja nic nie napisałem o sobie
Anonymous Poland No.213778299
lewactwo i woke znów zakazuje dobrej zabawy
Anonymous Poland No.213778313
>wchodzisz do czyjegoś domu
>stary brudny dywan na podłodze przy drzwiach
>wszędzie psia sierść i zapach brudnego psa
i wiesz że jesteś w polsce
Anonymous Poland No.213778329
>>213777777
Anonymous Poland No.213778330 >>213778448
>>213778266
JA PIERDOLĘ!!!!!!! CO TAM SIĘ Z TOBĄ DZIEJE!!!!!!
Anonymous Poland No.213778338 >>213778448
>>213778266
debiru ona zadziornie ci to napisała i trzeba było powiedzieć że jak sobie zasłuży
Anonymous Poland No.213778363 >>213778448
>>213778266
prawdziwy anoński autyzm
Anonymous Poland No.213778365 >>213778442
>>213778266
mam 21 lat i nwm co to znacxy rizzowac "na ulomka"
Anonymous Poland No.213778378 >>213778433
nie rozumiesz umycie psa raz na tydzień kosztuje z dwa złote na miesiąc, będzie mniej na wódę
Anonymous Poland No.213778389 >>213778506
>>213778275
poza ścigałkami na tej liście nie widze nic ciekawego ale jednak kupno xklocka troche mnie kusi, z drugiej strony ps3 też długo kusiło i po przejściu gran turismo tylko kurz zbiera
Anonymous Poland No.213778398 >>213778448
>>213778266
kurwa co za debil trzymajcie mnie
Anonymous Poland No.213778402
>>213778231
powiedzłxm pare
Anonymous Poland No.213778415
chciałbym żeby altka z tindera skopała mi moją krzywą mordę i na nią naszczała oraz nasrała (nieznacznie)
Anonymous Poland No.213778433 >>213778482 >>213778872
>>213778378
a propos mycia psów
ostatnio w mojej okolicy powstały jakieś 4 lokale zajmujące się pielęgnacją zwierząt
to jakaś pralnia pieniędzy czy o chuj chodzi?
Anonymous Poland No.213778434 >>213778619
obyście się zajebali oskarki pierdolone
Anonymous Poland No.213778442 >>213779294
>>213778365
goofmaxxing
>mam 21 lat
wypierdalaj dziadek nitka jest dla 2005-2007 chadów
Anonymous Poland No.213778448 >>213778582
>>213778338
wiem i byłem chłodny napisałem jej że jak się ustawimy [tu] o tej [godzinie] to a ona odpisała po prostu "ok" i doznałem rozłamu psychiki jak Ryan Gosling podczas sceny kiedy kopie krzesło
ładna twarz nie pomaga jak się jest zjebem oraz idiotą
>>213778363
ze mnie anon jak z wowika produktywny członek społeczeństwa mam osiem kurew na liczniku
>>213778330
>>213778398
o chuj wam chodzi jak sami nie ruchacie dajcie mi żyć
Anonymous Poland No.213778466
xD
Anonymous Poland No.213778480 >>213778526 >>213778527
mam 30 lat
Anonymous Poland No.213778482
>>213778433
zamykają bawialnie dla dzieci, sklepy z zabawkami, place zabaw, ale jest boom na sektor usług dla psiecka
wejdź do sklepu typu TKMAX dział zabawek dla psa jest zawsze większy niż dział zabawek dla dzieci
Anonymous Turkey No.213778487 >>213778519
Chcę umrzeć.
Anonymous Poland No.213778506
>>213778389
ja w rpg i męskie gry będę grał
Anonymous Poland No.213778508
>>213778193
hmm tak... to na pewno to. proszę zostać zapłodniona, problem rozwiązany.
to koniec wizyty, 300 złotych się należy
Anonymous Poland No.213778519
>>213778487
>nadal żyje
Um, nomćq. Na pewno chcesz umrzeć. Mhm.
Anonymous Turkey No.213778526
>>213778480
ceşç lat mam 33
Anonymous Poland No.213778527 >>213778567
>>213778480
jeszcze całe życie przed tobą młody
Anonymous Poland No.213778567 >>213778671 >>213778687
>>213778527
niby całe życie a niedawno byłem na pogrzebie 35 letniego huopa
tik tok incwele, to niedlugo czas na was
Anonymous Poland No.213778572
>dowolny duży sklep, Auchan, Kaufland, Carrefour
>dział z slopem dla psiecka jest zawsze większy niż dział z zabawkami dla dzieci
i tak dziwne że jeszcze ktoś trzyma takie działy w sklepach w czasach gdy nie ma dzieci, to chyba jakieś pranie brudnych pieniędzy jest
chociaż 2/3 tych zabawek to lego dla dorosłych beta sojarzy
Anonymous Poland No.213778582 >>213778616
>>213778448
>wiem i byłem chłodny napisałem jej że jak się ustawimy [tu] o tej [godzinie] to a ona odpisała po prostu "ok"
i czemu ci to styki przepaliło jak masz 8 kurew na liczniku?
trzeba było wysłać emote :skull: i w między czasie rizzować inne
Anonymous Poland No.213778616
>>213778582
no właśnie teraz o tym samym myślałem że mi mid altka wjechała na łeb bo nie chce jej się leżeć jak kłoda wstanę rano i będzie okej
Anonymous Poland No.213778619
>>213778434
ttbt
Anonymous Poland No.213778634
u mnie w okolicy był taki sklep z zabawkami dla dzieci, zbankrutował i zrobili tam siłownię dla kobiet która wiecznie jest pusta (pralnia brudnych pieniędzy)
Anonymous Poland No.213778671 >>213778686
>>213778567
a ty ile masz?
Anonymous Poland No.213778675 >>213778707 >>213778780 >>213778803 >>213778844 >>213778848
u mnie w okolicy jest taki typ... nie ma znajomych, nie wychodzi z domu, całymi dniami leży w łóżku
Anonymous Poland No.213778686
>>213778671
34
Anonymous Poland No.213778687
>>213778567
ja planuję (rozsądnie) długie życie, jako ostrzeżenie dla innych
Anonymous Poland No.213778700
jak używasz tindera to oski i wypierdalaj się w rzece utopić
Anonymous Poland No.213778707
>>213778675
O mój Boże... dajcie mi prezydenta na linii... musi to usłyszeć
Anonymous Poland No.213778720
seks z czarną kobietą
Anonymous Poland No.213778727
Turek to köçek
https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6%C3%A7ek
Anonymous Poland No.213778730 >>213778766
no już incelku spokojnie
Anonymous Poland No.213778742
kiedyś w centrach handlowych były takie bawialnie dla dzieci gdzie jak rodzice szli na zakupy to mogli dzieciaka na taki plac zabaw dać za piątaka na godzinę, jakieś zjeżdżalnie, kulki, tory przeszkód
teraz jedno za drugim się zamykają bo bankrutują bo dzieci nie ma i jest bieda
Anonymous United States No.213778754 >>213778775
u guys r funny
Anonymous Poland No.213778762
wiedźmin dwa to konsolowy ekskluzyw xboxa 360
wyszedł na pc wcześniej ale z konsol to tylko na xboxa
Anonymous Poland No.213778766
>>213778730
NIE BĘDĘ SPOKOJNY
NIENAWIDZEWASKURWYYYDGCFBCDCC
Anonymous Poland No.213778775
>>213778754
Anonymous Poland No.213778780
>>213778675
baza w chuj
Anonymous Poland No.213778782 >>213778850
mam 29 lat i jak nie znajdę żony do maks. 32 lat to jest kurwa koniec i się zajebie
Anonymous Poland No.213778803
>>213778675
Anonymous United States No.213778826 >>213778854 >>213778873 >>213778949
Niektórzy mają wszystko inni nic
Anonymous Poland No.213778837 >>213778906 >>213779002
mam 32 lat i jak nie znajdę żony do maks. 35 lat to jest kurwa koniec i się zajebie
Anonymous Poland No.213778844
>>213778675
i komu to przeszkadza
Anonymous Poland No.213778848
>>213778675
jak nie wychodzi z domu to skąd o nim wiesz?
Anonymous Poland No.213778850 >>213778920 >>213778944
>>213778782
a robisz coś w kierunku by znaleźć żonę?
Anonymous Poland No.213778854
>>213778826
jarvis namierzaj go i zabij
Anonymous Poland No.213778872
>>213778433
>to jakaś pralnia pieniędzy
to
Anonymous Poland No.213778873
>>213778826
powodzi się.
pewnie nakradł.
Anonymous Poland No.213778877 >>213778916 >>213778938
nie rozumiesz musisz wychodzić z domu bo yyyy bo eeeee bo ptaki nie mają na kogo srać
Anonymous Poland No.213778906
>>213778837
SPIERDALAJ OKEJ?
Anonymous United States No.213778916 >>213779012
>>213778877
Chyba raz w roku jakiś ptak sra mi na głowę
Anonymous Poland No.213778919
zmniejsz swój ślad węglowy
ale nie, nie tak
musisz jeździć do pracy i nie możesz pracować zdalnie bo po prostu nie możesz
Anonymous Poland No.213778920
>>213778850
wali konia do anime
Anonymous Poland No.213778938 >>213778977 >>213778994
>>213778877
sam zacząłem wychodzić z domu bo jajuz miał rację
wszystko jest nieciekawe i chociaż tak sobie urozmaicam dzień
Anonymous Poland No.213778941
widzisz takie zdjęcie i już czujesz ten zapach polski, ten aromat sierści brudnego psa
Anonymous Poland No.213778944 >>213779039
>>213778850
mam sześciopak własne mieszkanie i dobrą pracę ale wszystkie randki ostatnio to było ruchanie na drugiej i nara
Anonymous Poland No.213778948
słucham se radia i miła pani mówi że tylko 7% polaków spisuje testament. mam nadzieję anonki że nie jesteście w 93% które nie spisały bo wstyd by był jakby się okazało że wasz życiowy majątek nie poszedł po śmierci na szczytne cele
Anonymous Poland No.213778949
>>213778826
>488
ale bieda
Anonymous Poland No.213778977 >>213779039
>>213778938
chcesz za to medal czy mam ciebie tak fiutem po mordzie poobijać?
Anonymous United States No.213778981 >>213779040
czemu nie ja
Anonymous Poland No.213778994
>>213778938
koniowi zamelduj
Anonymous Poland No.213778995
chcę nastoletnią żone
Anonymous Turkey No.213779002 >>213779046
>>213778837
Ożeń się ze mną, a pojedziemy do Niemiec i adoptujemy dzieci.
Anonymous Poland No.213779012 >>213779111
>>213778916
rytuał upokorzenia dla normictwa, hahahaha >:) ja mam główkę zawsze czystą, łyso ci?
Anonymous Poland No.213779016 >>213779085
ide na spacer pomyśleć o życiu bo się zabije najchętniej bym zapalił tzw. papierosa ale rzuciłem
Anonymous Poland No.213779039 >>213779191
>>213778944
>wszystkie randki ostatnio to było ruchanie na drugiej i nara
puszczalskom kurwom jesteś i nie zasługujesz na żone
>>213778977
medal wystarczy
Anonymous Turkey No.213779040 >>213779139
>>213778981
uff is that you?
Anonymous Poland No.213779046 >>213779076
>>213779002
ok ale męskie dzieci najlepiej 8-14
Anonymous Poland No.213779059
chyba nie zmieszczę się w budżecie żeby w przyszłym miesiącu skończyć konkuter
nie chce mi się oszczędzać
Anonymous Poland No.213779065
>>213760113
on żyje
Anonymous United States No.213779075
tylko to się liczy
Anonymous Turkey No.213779076
>>213779046
UFFFFFFFFFFFFFFFFF OKEj
Anonymous Poland No.213779085 >>213779169
>>213779016
ja też nie palę, ale lubię rytuał to kupiłem sobie paczek papierosów konopnych cbd i larpuje jednego peta raz na tydzień
Anonymous Poland No.213779106
ten zapach polski
Anonymous United States No.213779111 >>213779186
>>213779012
tak :(
Anonymous United States No.213779139 >>213779222
>>213779040
Ja mam długą i wąską czaszkę przez nierozwiniętą maxille
Anonymous Poland No.213779169 >>213779337
>>213779085
>paczek papierosów konopnych cbd
ile zapłaciłeś?
Anonymous Poland No.213779186 >>213779217 >>213779349
>>213779111
>tak :(
yyy dobra teraz mi głupio.
ł-ładne masz włoski, okej?
Anonymous Poland No.213779188
masz wychodzić z domu bo yyyyy bo eeeeee bo yyyyy
Anonymous Poland No.213779191 >>213779239
>>213779039
ale to one mi mówią nara ja chce związku opartego na komunikacji zaufaniu i pasji
Anonymous United States No.213779217 >>213779450
>>213779186
na chuj orbitujesz do tego dysgenicznego patałacha ona powinna zdechnąć w samotności tak samo jak ja skoro ma chujowe geny
Anonymous Poland No.213779220 >>213779285
>te anon gdzie jedziesz na wakacje
>a nigdzie w domu będe siedział
>śmiech na całe biuro
Anonymous Turkey No.213779222 >>213779260
>>213779139
If i look like that, my life would be x1000 better.
Anonymous Poland No.213779239
>>213779191
>ja chce związku opartego na komunikacji zaufaniu i pasji
>*rucha się na drugiej randce*
debiru puszczalski
Anonymous United States No.213779260
>>213779222
To samo. Wygląd to wszystko
Anonymous Poland No.213779285
>>213779220
ihahaha
Anonymous Poland No.213779294
>>213778442
dzidzia gugu gaga
Anonymous Poland No.213779309 >>213779324 >>213779352
za 340 dni mam 30 lat i się zabije
Anonymous Poland No.213779324 >>213779345 >>213779435
>>213779309
chuja zrobisz pizdeczko
Anonymous Poland No.213779337 >>213779453 >>213779508
>>213779169
27 zł za paczkę, ale widzę że już ich na allegro nie ma, wyprzedane. mentolowe fajne w smaku, uzależnić się nie da od tego, a przyjemnie tak sobie pociągnąć w środku nocy na balkonie
Anonymous Poland No.213779345 >>213779375 >>213779435
>>213779324
będzie stream
Anonymous United States No.213779349
>>213779186
może po myciu
Anonymous United States No.213779352
>>213779309
Ja mam nadzieję że mnie coś zabije bo nie lubię bólu
Anonymous Poland No.213779375
>>213779345
z donejtami?
Anonymous Poland No.213779411
jak myślisz że teraz jest źle to poczekaj a zobaczysz że będzie tylko gorzej i później będziesz wspominać obecny czas jako dobre czasy które już minęły
bohatyr to zawsze dobra opcja
Anonymous Poland No.213779435 >>213779614
>>213779345
>>213779324
Anonymous United States No.213779447 >>213779495
wystarczyło urodzić się ładnym i życie byłoby cudowne a nie jakimś horsem jebanym dysgenicsnym śmieciem gownem ludzkim
Anonymous Poland No.213779450
>>213779217
zajeb się sam, ale nie każ innym fiutku koński
Anonymous Poland No.213779453
>>213779337
ooo te mentolowe są super i są dostępne w paru sklepach internetowych udanego palenia zuszku
Anonymous Poland No.213779455
nikt nigdy nie żałował bohatyrnięcia
Anonymous Poland No.213779495 >>213779540
>>213779447
ale pysk to byś zamknął
Anonymous Poland No.213779498
zabicie siębyło.. najlepszą decyzją mojego życia [ZOBACZ JAK]
Anonymous Poland No.213779508
>>213779337
w sumie cena wygląda ok, ja tam wole kupić sam mem susz i sam sobie skręcić
Anonymous United States No.213779540
>>213779495
Ok
Anonymous Poland No.213779550 >>213779614
czy bohatyrnięcie to dobra decyzja flow
>wariant że tak, to była dobra decyzja
>podjąłeś dobrą decyzję, wszystko ok
>wariant że nie, to nie była dobra decyzja
>nigdy się o tym nie dowiesz i tak nie masz jak żałować, wszystko ok
Anonymous Poland No.213779600
>mam 15 otwartych questów
>a chuj zfailuję wszystkie
>gg ez
Anonymous Poland No.213779607
>masz wychodzić z domu
Anonymous Poland No.213779614 >>213779672
>>213779435
dobra do siebie nie równaj cweliczku nie masz jaj żeby się rozpierdolić to siedź cicho
>>213779550
Cioran pisał że zawsze jest za późno na samobójstwo ale z drugiej strony Avery pisał że w życiu są pewne krytyczne momenty gdzie po prostu trzeba bo inaczej nie da się dalej funkcjonować jako człowiek
Anonymous Poland No.213779670
>mam 15 otwartych questów
>quest 1: bądź bieda plebsem
>quest 2: zapierdalaj na janusza
>quest 3: płać podatki
>quest 4: nie masz gdzie mieszkać więc patrz quest 2
fajna gra, alt + f4 + uninstall
Anonymous Poland No.213779672 >>213779693
>>213779614
>dobra do siebie nie równaj cweliczku nie masz jaj żeby się rozpierdolić to siedź cicho
jakbyś ty miał to byś nie czekał do 30
nic nie zrobisz atencjuszu
Anonymous Poland No.213779687 >>213779814
życie sie dosłownie skończyło, nie ma w co grać
najpotężniejszy kołp umarł, a ja umrę wraz z nim
Anonymous Poland No.213779693 >>213779736
>>213779672
w ciągu roku może się dużo zmienić i na to liczę
Anonymous Poland No.213779736 >>213779848
>>213779693
>w ciągu roku może się dużo zmienić
spoiler alert - będzie gorzej
Anonymous Poland No.213779740 >>213779817 >>213779856
dobra zaraz koniec nitki piszcie ile macie jusów
21 here
Anonymous Poland No.213779768 >>213779797
uważaj bo ktoś zaraz da jebanie cwelu kurwo szmato jebana pedale rozkurwiony
Anonymous Poland No.213779782 >>213779829
kwii zioło mentolowe jest le dobre ale papierosy już nie ale jednorazówki o smaku monster black high sugar już tak
Anonymous Poland No.213779797 >>213779829 >>213779847
>>213779768
ale grzeczniej kochany bo ci zajebie gonga
Anonymous Poland No.213779814
>>213779687
wytrzymaj kilka lat jeszcze anoneł, będą gry generowane w locie jakie ci się żywnie podobają

https://www.youtube.com/watch?v=rUvG3FSmUUY
Anonymous Poland No.213779817
>>213779740
5
Anonymous Poland No.213779819
kwii masz wychodzić z domu jak normiczki
Anonymous Poland No.213779829
>>213779782
o co tobie w ogóle chodzi szmato jebana?
>>213779797
zabrzmialeś bardzo cwelsko haha
Anonymous Poland No.213779847 >>213779926
>>213779797
zajeb mi loda
Anonymous Poland No.213779848
>>213779736
ostatnio jest lepiej ale mam ustawiony termin na trzydziestkę jak naprawdę nic się nie zmieni
Anonymous Poland No.213779856
>>213779740
0
Anonymous Poland No.213779920
xd
Anonymous Poland No.213779926 >>213779966
>>213779847
*robi loda po same kule*
glug glug glug
*połyka spermę*
mniam smakuje donatello i monsterem
*wylizuje peniska do czysta*
Anonymous Poland No.213779953
wychodziłbym z domu gdybym urodził sie w ameryce w stanie texas albo montana albo idaho
Anonymous Poland No.213779966
>>213779926
zdrowa animka
Anonymous Poland No.213780010 >>213780034
jową robcie ekstra chujową taką najgorszą jak tylko możliwe
Anonymous Poland No.213780033
w polsce zostało mi około 94 tysiące długu do spłaty, pies jebał PAAAANstwo srolskie
Anonymous Poland No.213780034
>>213780010
już jakiś karakopek czeka by kliknąć guzik, więc się nie martw
Anonymous Poland No.213780045
>>213780035
>>213780035
>>213780035
>>213780035
Anonymous Poland No.213781031
>co tam anon?
>nie możesz dżief znaleźć bo cie zostawiają po dowiedzeniu się że wspierasz PiS?
>potrzebujesz prospołecznej emptatycznej dżief-bezpiecznej partii?
>nic więcej nie mów