>>519732215
U prvom desetljeću nitko u Jugoslaviji nije bio jači od polupismenih srpskih seljaka u miješanim krajevima tipa Dalmaciji, Lici, Banovini. Sjećam se na jednom predavanju kak je profesor na slajdu imao neki papir na kojemu je pisala nekakva nebuloza tipa: 'Reko pop da je bilo bolje pod poglavnikom.' i to je bilo dovoljno da jednog našeg svećenika iz Like osude na smrt. Hvala Bogu da su takvi otišli zauvijek. Nema tih para za koje bih ja izdao susjeda da ga osude na smrt, pogotovo ne iz zajebancije. I kakvi god ljudi danas bili, mislim da su prije bili još pakosniji. Danas bi se svađali, al prije bi te ubili.
>>519733132
Baš sam neki dan bio u trgovini dok je bio veliki odmor, došli su dečki po gablec. Jebote, svi izgledaju isto, crno/sivo, prsluci, neke tenisice, baš kao oni roadmeni iz Engleske. Zoomeri su jako NPC generacija. Dobro, zoomer sam i ja, al nije isto bit zoomer iz 1997. i 2010.
>>519733666
WC papir. Kupatilno papirče.
>>519734078
Serbian is like Japanese, full of English loanwords. Croatian is like Korean, with a gazillion made-up words. Choose your poison. Bosnian and Montenegrin are basically rebranded Serbo-Croatian, the extinct language of Yugoslavia.
>>519734542
Eto mene i brata je tata kao branitelj odgojio protiv svega toga i JNA i HV-a. On je bio na prvoj crti i bilo mu je sranje, još su mu dali manju mirovinu za neborbeni sektor, a i kaže da je moral bio vrlo nizak, da je bilo pijančevanja i nesavjesnog rukovanja oružjem. Njemu su komšije spalili kuću, bio prognanik, eto. U životu je jedino ljubomoran na one koji su išli u vojnu mirovinu s 20. To i jesu najpametniji ljudi koji najbolje žive. Da bar ja tako mogu. Na kraju krajeva očito sam nepodoban za rad u struci i sudjelovanje u društvu. Podržao bih bilo koju stranku koja bi mi dala NEETbux. Ne treba puno, samo da imam za hranu, režije i drva. Ne izlazim, ne pijem, ne vozim i nemam ambicije.
Toliko od mene. Laku noć svima!